Pevski zbor Doma sv. Lenart prepeval v mariborski stolnici

Pevci pevskega zbora Doma sv. Lenarta so na tretjo adventno nedeljo, 15. decembra gostovali v mariborski stolnici, kjer so prepevali pri sveti maši ob 11.00 uri.

Vsekakor takšen utrinek prikaže, da je med pevci že ves mesec prej vršal vetrič vznemirjenja in radovednosti, ali bodo res zmožni in pripravljeni na petje v tako čudoviti gotski cerkvi, kot je prav Slomškova stolnica. Zavzeto so se za to priložnost pripravljali na tedenskih pevskih vajah. Člani pevskega zbora so se zavedali resnosti tovrstnega dogodka oziroma nastopa, saj so nekateri izmed pevcev tam prepevali že ob začetku delovanja domskega zbora.

Strme stopnice na kor niso omajale staroste domskega pevskega zbora, ki so korajžno in s ponosom stopili na prečudovit kor mariborske stolnice. Ves pevski zbor je z velikim srcem in ponosno "zajemal" veličino akustične gotike ter sledil orgelski spremljavi.

Sveto mašo je daroval stolni župnik, gospod Marko Veršič, ki je predhodno predstavil naš zbor ter se zahvalil gospodu Cirilu Arihu, sinu naše najstarejše stanovalke gospe Marije Arih, ki je to gostovanje tudi predlagal in organiziral. Prav njegova mama pa je bila pri sestavljanju pevskega zbora na začetku ena ključnih podpornic tovrstnega udejstvovanja ter navsezadnje tudi poslanstva našega zborovodje.

Pri sveti maši so bili zbrani tudi nekateri izmed sorodnikov naših stanovalcev. Prav tako pa je bila to priložnost za  skupno sodelovanje zborovodje domskega zbora in mladega lenarškega organista – Matica Mesariča, ki sta se izmenjevala pri igranju orgel ter spremljanju petja domskega zbora.

Ob sklepu je gospod župnik vse povabil pred grob blaženega škofa Antona Martina Slomška, pri katerem so vsi zbrani prisluhnili njegovim besedam o resnični svetosti lavantinskega škofa, uslišanj na njegovo priprošnjo in tudi tej zanimivosti, da je prav on napisal zelo znano pesem "Je angel Gospodov".

Za člane domskega zbora je bilo to nedeljsko dopoldne čudovito. Srečanje se je zaključilo s skupnim kosilom. Hvala vsem pevcem, zborovodju, organistu, gospodu župniku, gospodu Cirilu Arihu in njegovi mami Mariji, ki vedno znova poudari, da ima Dom sv. Lenarta čudoviti in poseben pevski zbor.