“Bodi prijazen in dober, kadarkoli je to mogoče. In vedno je mogoče.” (Dalai Lama VIX)

Spoštovani dobrotniki, ljudje dobre volje, podjetja in podjetniki, spoštovani vsi, ki z lepimi in pozitivnimi željami, molitvami in darovi podpirate našo domsko skupnost – skupnost Doma sv. Lenart in sv. Agate.

Vi ste dokaz, da smo lahko vedno prijazni, dobri in srčni, ne glede na situacijo v kateri se nahajamo. Vaša želja pomagati, vaši darovi v obliki izdelkov, vaše misli, pisma podpore in zahvale, vaša pozornost, vsem nam v domski skupnosti, posebej nam zaposlenim vliva upanje, da je naše delo, ki je težko, odgovorno in tudi večkrat žal prezrto, delo ljubezni, sočutja in solidarnosti do bližnjega v stiski.

Hvala vsem, ki ste v našem delu prepoznali, da smo vredni vašega zaupanja in vaše radodarne pomoči ter pozornosti. Vsi zaposleni smo izredno hvaležni vsakomur izmed vas kot posamezniku, kakor tudi kot skupnosti, ki ste se odločili z drobnimi pozornosti in darili nam zaposlenim pričarati trenutek čarobnosti, ki pritiče mesecu decembru.

Trdno verjamemo, da tudi mi s svojim odgovornim, vestnim, strokovnim in sočutnim delom do naših stanovalk in stanovalcev, bogatimo ta decembrski čas. Drug drugemu v domski skupnosti smo bližnji, smo tolažniki in znanilci upanja, da je vsak trenutek v življenju dragocen in da vsak trenutek lahko obogatimo, če drug z drugim delimo delček veselja in svojega časa. Mati Tereza je dejala »Razširi ljubezen, kamorkoli greš. Ne dopusti, da bi kdo od tebe odšel manj srečen, kot je prišel.«

Naj to velja za vse nas, ki skrbimo za naše ostarele člane družbe. Naj naša prisotnost, naša skrb, naše delo, ki ga opravljamo ob in z njimi, gradi mozaik dobrote, ljubezni in sreče ter dopustimo vsakemu trenutku možnost, da postajamo srečnejši in bogatejši za spoznanja in izkušnje ter medsebojno ljubezen.

Vsem darovalcem iskrena hvala. Veliko zahval je bilo podanih s strani mojih sodelavcev, nekateri so vaša plemenita dejanja delila na družbenih omrežjih. K vsem tem zahvalam se pridružuje vsa domska skupnost, posebej vodstvo s svojimi sodelavci. Ob koncu pa se zahvalim tudi svoji sodelavki Tjaši, ki kljub materinskemu dopustu vestno skrbi v imenu domske skupnosti za koordinacijo darov in trka na »vrata« tistih, ki lahko in tudi, kljub krizi, pomagajo. HVALA!.

Iskrena hvala vsem za darove v vseh oblikah.

Vsem prostovoljcem za njihov čas in pomoč pri raznih opravilih,
Šolskim sestram za lepa pisma, čestitke namenjana našim stanovalcem in za vse službe v domski skupnosti;
Piceriji Agata za slastne pice,
Burger Housu Lenart za izvrstne hamburgerje,
Gostišču Antonu za čudovita kosila,
Slaščičarni Šijanec za sladke dobrote,
Zeliščnemu posestvu Cvetka za vlažilne kreme za roke,
Veletrgovcu Hofer za pijačo Coca-cola v hladilnih torbah,
Gostilni Vinski Trti prav tako za slastne pice,
Čebelarstvu Vogrinčič za med,
Občini Lenart, Krajevni skupnosti Voličina in Lenart prav tako za sladke dobrote.

Iskrena hvala tudi podjetjem McDonalds, Medex, Radenska in vsem ostalim, ki nam s svojimi darovi polepšate trenutke življenja. HVALA.