Novice

Novice spletišča

Proslava ob občinskem prazniku

Na Lenartovo, 6.novembra je v domu Sv. Lenarta potekala proslava ob občinskem prazniku. Predhodno so predstavniki stanovalcev, zaposlenih in direktor simbolično posadili drevo ob odprtju prizidka k zdravstvenemu domu Lenart, ki bo prvenstveno služil Centru za krepitev zdravja. Ob velikem številu dogodkov v občini, ki potekajo že od oktobra smo tako tudi v Domu sv. Lenart dodali še enega. Potekal je kot otvoritev likovne razstave članic Andragoške skupine Voličina pod vodstvom mentorice Martine Golija. Razstavo so poimenovale »Les je lep«.

Ko zadiši po kostanjih

Jesen je letni čas, ko nas narava obdari s svojimi plodovi. V mesecu oktobru smo tudi v našem Domu izkoristili letošnje sončne in tople oktobrske dni ter se s stanovalci družili na kostanjevem pikniku.

Peka palačink

Čajne kuhinje na oddelkih so 3. in 5. oktobra mamljivo dišale. V času okrog 1.oktobra, Mednarodnega dneva starejših že nekaj let na oddelkih pečemo palačinke. Tega dogodka se stanovalci zelo radi udeležijo. Nekateri se aktivno, drugi pa kot spodbuda in opazovalci vključijo v postopek priprave mase, pečenja in potem mazanja z namazi. Najraje imamo marmeladne, nekateri tudi čokoladne ali kar brez namaza. Vsaka pomoč je dobrodošla, saj smo v dveh dneh napekli okrog 150 palačink.