6. likovna kolonija – postavitev razstave

Na letošnji že 6. likovni koloniji je sodelovalo 34 likovnikov, ki so 19. maja ustvarjali v domu ali neposredni okolici doma, nekateri umetniki pa, ki so bili zadržani ali pa so od daleč, pa bi vseeno želeli sodelovati v tem plemenitem projektu, so podarili svoja že ustvarjena dela.

Kulturni program so popestrile pevke ljudskih pesmi, ki delujejo v okviru DU Lenart, ki že 10 let, vsak mesec ljudsko izročilo in svojo vedro pesem res iz srca delijo z našimi stanovalci. Z željo, da bi jim zdravje dobro služilo in bi še dolgo vesele in nasmejane prihajale v našo družbo, se jim je z drobno pozornostjo za njihov čas, dobro voljo in vse zapete pesmi zahvalil tudi direktor Zlatko Gričnik.

Opogumljati, razveseliti, potolažiti starostnike, ki jim jesen življenja jemlje moči, vzbuditi lepe občutke in umiriti misli vsem, ki se v prostorih našega doma ustavljajo ob slikah na steni ali prisluhnejo vedremu petju pevk ljudskih pesmi, je namen in cilj našega sodelovanja. Prepričana sem, da tako likovniki kot pevke, ki so v sebi zaslišali naš klic dobrote, ustvarjajo in nastopajo z več vznesenosti, radosti, ker želijo razpihati prah vsakdanjih skrbi in tegob, ki spremljajo ljudi v jeseni njihovega življenja.

V Domu sv. Lenarta verjamemo, da naše prijatelje kulturnike medsebojno druženje in druženje s starostniki bogati, da rastejo v svojem znanju, talentih in da to sodelovanje tudi njih dviga iz povprečnosti prašnega vsakdanjika.

Razstavo je postavil strokovni spremljevalec kolonije Andrej Velikonja.

Likovno kolonijo smo tudi tokrat pripravili s finančno podporo Slovenke karitas in Nadškofijske karitas iz Maribora.