6. likovna kolonija "Umetniki za Dom sv. Lenarta"

V Domu sv. Lenarta smo v soboto, 19. maja 2018, preživeli poseben dan, poln lepih trenutkov in srečanj ter ustvarjalne energije. V želji, da bi obogatili kakovost jeseni življenja vsem, ki bivajo Domu sv. Lenarta, vsem ki tukaj delamo in tudi tistim, ki v naš dom prihajajo na obiske ali po drugih opravkih, smo letos pripravili že 6. likovno kolonijo "Umetniki za Dom sv. Lenarta" , v okviru katere je ustvarjalo – risalo in barvalo 33 likovnikov, ki so se odzvali našemu povabilu k dobroti in solidarnosti. Kot po navadi so se likovniki najprej srečali ob zajtrku, po odprtju pa se podali na ustvarjalno pot.

Udeležencem smo zagotovili slikarska platna in papir za akvarele ter nekaj barv, ostalo opremo pa je vsak prinesel s seboj. Ustvarjali so različne motive, nekateri spodaj v prostorih delovne terapije, nekateri zunaj v neposredni okolici Doma. Vsak si je našel kotiček v katerem se je dobro počutil in bil najugodnejši za razvoj njegove ustvarjalne energije.

Ker se nekateri likovniki niso mogli vključiti v kolonijo, pa bi želeli sodelovati pri humanitarnem namenu in sporočilu kolonije, so podarili svoje že ustvarjeno delo, ki bo vključeno v obe predvideni razstavi od junija 2018 dalje.

Likovna dela v okviru 6. likovne kolonije "Umetniki za Dom sv. Lenarta" bodo krasila domske prostore, ki so namenjeni za druženje in sprejem gostov.

Kulturni program ob odprtju kolonije je ob 10.00 pripravil ŽPZ iz Malečnika.