Čestitka za Veliko noč!

Velika noč je praznik našega upanja, v moči katerega moremo pogumno nositi težo življenja. Tega upanja potrebujemo bolj kot vsakdanjega kruha. Kdor more to verovati, se mu odpirajo vrelci veselja in upanja.

SLIKA-cestitka-velika_noc.jpg

Križ s Kristusom pa je veliko razodetje smisla bolečine in vrednosti, ki jo ima bolečina v življenju in v zgodovini. Kdor razume križ in se ga oklepa, stopi na pot, ki je povsem različna od tiste, ko človek postavlja Boga na zatožno klop ali ga zanika. V križu najdemo spodbudo za nov vzpon k Bogu po Kristusovi poti, ki je prav pot križa. Križ je dokaz neskončne Božje ljubezni. Križ nas vabi, da na ljubezen odgovorimo z ljubeznijo.

V teh dneh smo povabljeni, da se zazremo v Kristusa, ki nas je tako ljubil, da je za nas umrl na križu. Križ je torej znamenje ljubezni do konca. Naj se njegova ljubezen preko nas in naših preizkušenj razliva tudi na druge.

Dovolite mi, da izkoristim priložnost bližajočega se praznika Velike noči za zahvalo vsem Vam za neutrudno delo, za vsako prijazno besedo, za nesebično pomoč, ki jo opravljate, skratka za vse, kar lepega in prijaznega storite vsem, s katerimi se srečujete na poti svojega osebnega in poklicnega življenja. HVALA VAM!

Naj nam Vstali Jezus, ki je na križu premagal smrt in nam zagotovil večno življenje, pomaga, da bodo naša dejanja tako močna in iskrena, da bodo tudi drugim prinašala luč veselja, besedo resnice in spokojnost miru.

Vam in Vaši družini oziroma bližnjim želim lepo doživete velikonočne praznike. Naj doni v naših srcih vzklik: VESELA ALELUJA! Hvala.

Zlatko Gričnik, direktor