Dogajanje v domu ob mednarodnem dnevu starejših

1. oktober je bil proglašen za mednarodni dan starejših za praznovanje in ozaveščanje o prispevku starejših ljudi k družbi ter o izzivih s katerimi se soočajo starejše generacije. Letos ga obeležujemo že 33. leto zapored.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je letošnjo obeležitev zaznamoval z vseslovensko akcijo pod sloganom »Pokloni čas, polepšaj dan«.

V ponedeljek in torek (2. in 3. oktobra) smo v domu Sv. Lenarta tako res poklonili čas drug drugemu in si polepšali dneva s peko palačink. Pripravili smo veselo, sproščeno,  okusno in mamljivo dišeče druženje.

4. oktobra dopoldan se je skupina stanovalcev s spremljevalkami odpravila na ogled razstave ročnih del, ki jo je organiziralo društvo upokojencev Lenart in na kateri smo tudi sami razstavljali svoje izdelke.

Istega dne popoldan pa smo se sprostili in uživali ob nastopu Ljudskih pevk DU Lenart, ki so nas popeljale v neke druge čase in kraje.

Ob tej priložnosti  je stanovalcem doma čestital tudi predsednik DU Lenart, ki se je udeležil dogodka. Zaželel nam je, da bi se v tem domu počutili prijetno, zadovoljno in varno ter da bi imeli vso pomoč in podporo pri prenašanju in soočanju s težavami, ki jih prinaša starost.