Dom sv. Agate je odprl svoja vrata

V Domu Lenart d.o.o. smo v četrtek, 9.9.2021 s sprejemom prve stanovalke, svojemu namenu predali Dom sv. Agate.

Dom se nahaja v lepem naravnem okolju v Zamarkovi, nedaleč od središča Lenarta. Posebnost Doma sv. Agate je v majhnosti, kar omogoča prijetno socialno klimo in individualen pristop. Dom sv. Agate ima 32 enoposteljnih sob in 15 dvoposteljnih sob ter en prostor namenjen čutni oazi, ki je namenjena stanovalcem z demenco v terminalni fazi. Življenje v Domu je/bo organizirano po gospodinjskih skupnostih. Dom, ki je sodobno opremljen, obdaja lepo urejen park s sprehajalnimi potmi in klopcami, kar daje občutek avtonomije in svobode, v bližini je tudi gozd. Stik z naravo ima na posameznika ugoden vpliv, zato je prav, da je to omogočeno tudi starostnikom. Dražljaji, ki so prisotni v naravi, pomagajo pri stimulaciji čutov, že sama pasivna aktivnost ima svojo vrednost. Sprehod ob spremstvu oskrbovalca ali svojca s pogledom na jezero ali gozd je dobra priložnost za sprostitev in razbremenitev, priložnost za gibanje in socialno interakcijo. In ko se človek dobro počuti, se lažje sooča z izzivi, ki pridejo na pot.

V Domu Lenart d.o.o. verjamemo, da je vsak začetek lep. Radi ustvarjamo nove zgodbe, se veselimo  novih izzivov in vedno znova  pričakujemo  nove  priložnosti, zato vabimo v svojo sredo tudi nove sodelavce, ki bodo s svojim znanjem, potrpežljivostjo, strokovnostjo in prijaznostjo pomagali preživljati starost vsem stanovalkam in stanovalcem, ki bodo svoj novi dom na jesen življenja našli prav v Domu sv. Agate.

Prve stanovalke so že izkoristile lep jesenski vikend in sodelovale pri skrbi za zelišča, ki na naši zelenici dobro  uspevajo v visokih gredah, oblikovale šopke iz sivke in pripravile meto za čaj.