JUhuuhuuu jeseen je tuuu!

Poletja je konec, jesen je tu in z njo kostanj, eden od simbolov tega prekrasnega letnega časa. Ta jesenski plod ima visoko vsebnost ogljikovih hidratov, a majhno vsebnost maščob, bogat je z vitamini skupine B ter vsebuje nekaj vitamina C in A. Odlikujejo ga tudi folna kislina, kalij ter fosfor. Letošnji kostanjev piknik je trajal od 12.10. pa do 20.10., saj je bil "razdeljen" na več dni.

V našem domu je kostanjev piknik v mesecu oktobru že prava tradicija. Ob polni mizi jesenskih dobrot in dobri družbi nas je spremljala še živa glasba. Pri nas je navada, da si pripravimo kuhan in pečen kostanj, zraven pa nazdravimo s svežim sokom, imenovanim sladek most. Mošt je popolnoma naraven in eden najstarejših kulturnih napitkov. Vsebnost alkohola v njem je  odvisna od vsebnosti sladkorja v sadju, ki smo ga uporabili. Mošt vsebuje veliko vitamina C, pomembne minerale, kot sta kalij in magnezij.

Da je na pikniku res pravo vzdušje pa poskrbijo zvoki harmonike, ob katerih si naši oskrbovanci zapojejo, nekateri pa še celo zaplešejo.