Kostanjev piknik

Kot že tradicionalno je tudi letos v našem domu v oktobru potekal kostanjev piknik. Letos je piknik po treh letih znova potekal v nekoliko večji zasedbi, saj smo se na pikniku zbrali vsi stanovalci našega doma skupaj. Topli jesenski sončni žarki so nas zvabili ven, kjer smo preživeli čudovito popoldne.

Pripravili smo si kuhan in pečen kostanj. Kostanj je priljubljen jenski plod narave, ki je bogat z vlakninami, dobrimi maščobami, minerali ter vitamini. S kostanjem zaužijemo tudi dva pomembna minerala, mangan in baker. Slednji krepi naš imunski sistem, kar je prav to, kar potrebujemo v tem času, ko je hladneje in je v zraku več virusov.

Ob sveže pečen kostanju pa se prileže še kapljica ali dve mošta. Svež jabolčni sok, imenovan sladek most je motne barve in njegov okus je omamno svež.  Ob lupljenju kostanjev in kozarčku mošta smo si še prepevali domače pesmi.