"Led je prebit"

Pa se je zgodil naš dan D. V petek, 21. junija, je bil prvi nastop za občinstvo po koroni. Res smo v manjši zasedbi, a srčni in pripravljeni razveseljevati sebe in druge.

Nekajkrat smo sicer ob praznikih že pele pri maši, a zdaj smo že toliko dozoreli, da se lahko predstavimo širše. Gospodu Žanu Jerenku pa se iz vsega srca zahvaljujemo. Brez njega našega zbora ne bi bilo. S spoštovanja vredno potrpežljivostjo nas uči, vadi z nami in nam svetuje. Globok poklon, Žan!

Ta dan je bilo načrtovano odprtje likovne razstave gospe Jasne Šosterič. Zaradi nas ali zaradi razstave se je dnevni prostor zelo napolnil z obiskovalci. Zborček (9 pevk) je za uvod zapel pesem za troglasje Roža na vrtu. Led je bil prebit! Po uvodnem pozdravu so že bolj korajžno sledile Na grebenih gora; Rož, Podjuna, Zila in Sijaj mi sončece. Vodja likovne sekcije KUD Gabrijel Kolbič z Zgornje Velke, kjer ustvarja tudi ga. Šosterič, likovni pedagog gospod Andrej Velikonja je predstavil avtorico in slike in tako odprl razstavo. Za prijetno vzdušje je zborček zapel še medžimursko ljudsko pesem Jednu sem ružu mel. Gospod Žan pa je spodbudil še vse prisotne, da smo skupaj zapeli še dve znani pesmi.

Prireditev je s spremno besedo povezovala predsednica zbora gospa Anica Horvat. Gospa Liljana Cafnik pa je na koncu prebrala še pismo našega direktorja gospoda Zlatka Gričnika. Hvala za prijazne besede. In hvala za pogostitev, ko smo že v sproščenem ozračju ocenili naš nastop.

Anica Horvat