Likovna razstava Nade Tomažič

15. novembra je v Domu sv. Lenarta potekala otvoritev likovne razstave avtorice Nade Tomažič iz Sladkega vrha. Njena motivika je običajno barvita krajina in detajli, ki jih najde v naravi, občasno pa se posveča tudi ženski figuri.

Razstavo je otvoril likovni vodja  KUD Gabrijel Kolbič gospod Andrej Velikonja.

Gospe Nadi Tomažič smo ob tej priložnosti čestitali in ji zaželeli še veliko navdiha za ustvarjanje in druženja v likovnih krogih ter se zahvalili, da nam je zaupala na ogled svoje slike. Z njimi se bomo na hodniku in  avli doma srečevali in spogledovali v naslednjih mesecih.  Marsikomu se bo ob njih zaustavil korak, načel kakšen pogovor, napletla zgodba in nam bodo dolgi zimski dnevi svetlejši, toplejši in prijetnejši.

Dogodek so z glasbo obogatile pevke ljudskih pesmi  DU Lenart. Pevke skupaj prepevajo že 21 let ter so stalne gostje na praznovanjih in dogodkih v lokalni skupnosti, tako v Lenartu, kot širše. Rade se odzovejo na povabila za nastop, kjerkoli jih povabijo. Pravijo, da še posebej rade zapojejo stanovalcem v domovih. Tako v Domu sv. Lenarta že 15 let vsak mesec prepevajo s stanovalkami in stanovalci na pevski urici. Glasba ima zdravilno moč, ljudi zbližuje, povezuje, pomirja, tolaži, z njo obujamo spomine, izpovedujemo čustva, spoznavamo zgodbe, običaje in vrednote.