Marec je minil v znamenju priprav na Veliko noč

V postnem času smo se stanovalci in zaposleni v Domu sv. Lenart pripravljali na prihajajoče Velikonočne praznike z upanjem, da bomo lahko kmalu ponovno obhajali praznike kot nekoč.

Epidemija koronavirusa nam ni vzela voljo, da se ne bi družili, ustvarjali in pričakovali praznik Velike noči, kot se spodobi. Zaščitne maske sicer odstirajo pogled na prijazen nasmeh, toda bližina drug drugega nas opogumlja in tolaži, da smo drug drugemu potrebni. Ta "križev pot" epidemije ne moremo hoditi oziroma "prehoditi" sami, potrebujemo drug drugega, da si pomagamo, se opogumljamo in nenazadnje, da drug drugemu stojimo ob strani. 

Tako nas je marec popeljal preko dveh praznikov, ki so namenjene ženam in materam in seveda tudi vsem moškim, da s pozornostjo in ljubeznivostjo pokažejo hvaležnost vsem ženam in materam za vse, kar prejemamo do njih. Biti žena, mati je nekaj enkratnega in veličastnega in za vsakega moškega bi morala biti "svetinja". V domu so vse žene, matere bile deležne pozornosti vrtnice. 

Ob praznovanju rojstnih dni ter od "medgeneracijskega srečanja z otroci iz vrtca na varni razdalji" ob projektu, ki poteka med vrtcem in domom, do raznih delavnic ob pripravi na Veliko noč, blagoslovu velikonočnih jedi, smo vsi pričakali slovesnost vesele Aleluje, ki nam daje upanje, da svetloba vedno zmaga, da zmaga življenje in da bomo tudi mi premagali to preizkušnjo v kateri se nahajamo sedaj.

Le skupaj bomo zmogli in to dokazujemo vedno znova.

Vsem želimo, da bi "povelikonočni" čas prinesel več svobode, več bližine, predvsem pa več zavedanja, da smo in da potrebujemo drug drugega - v dobrem in slabem.

Hvala!