Novomašnik Klemen med nami v Domu sv. Lenart

Na slovesni praznik godu svetih bratov Cirila in Metoda sta v Dom sv. Lenart prišla novomašnik Klemen Gartner in rektor Slomškovega zavoda gospod dr. Ivan Štuhec.

Vsak dan v domski kapeli mašuje upokojeni nadškof dr. Kramberger, za kar smo izredno hvaležni, ta dan jo je daroval novomašnik. Gospod Klemen Gartner se je rodil pri Sv. Križu nad Mariborom in tam bo imel v nedeljo, 9. julija, tudi novo mašo. Osnovno šolo je obiskoval v Kamnici, gimnazijo v Slomškovem zavodu. Teološko fakulteto je po dveh letih nadaljeval v Rimu. Prakso je opravljal kot duhovni asistent v Zavodu Antona Martina Slomška na Vrbanski v Mariboru. Na praznik apostolov Petra in Pavla je bil posvečen v duhovnika. Njegovo novomašno geslo je "Ti si Milina." Tako on naziva Gospoda. Zelo smo bili veseli, da smo ga lahko pozdravili tako hitro med nami. Res je "faca".

Slovesno mašo je brezhibno opravil. V zahvalo zanj smo zapeli še zahvalno pesem (Hvala večnemu Bogu). Posebej  je bil počaščen, je dejal, ker je poleg gospoda Štuheca ob njem somaševal sam nadškof. Slovesnost se je zaključila z novomašnim blagoslovom in njegovo zahvalo za molitve, ki gredo v nebo iz toliko bolniških postelj in vsakodnevnih molivcev v kapeli. 

Hvala gospodu nadškofu dr. Franc Krambergerju, da ju je povabil.

Anica Horvat