Obletnica blagoslovitve Doma sv. Agate in Doma sv. Lenart

V družbi Dom Lenart d.o.o. vsako leto na pragu pomladi pripravimo slovesnost ob obletnici blagoslovitve domskih enot - Doma sv. Agate in Doma sv. Lenart. To je priložnost, da je z zahvalo ozremo po prehojeni poti, ovrednotimo dobre rešitve in slabe odločitve in se z upanjem, z vero ozremo v prihodnji čas in se opogumljeni odpravimo novim ciljem naproti. Jedro slovesnosti je sveta maša, ki jo daruje povabljeni mašnik, sodeluje pevski zbor, obiščejo in svoj čas nam namenijo različni gostje. Zaključimo pa v veselem razpoloženju – ob druženju, pogovoru, pogostitvi.

V četrtek 15. februarja smo v Domu sv. Agate v prisotnosti številnih gostov zbrali pri zahvali sveti maši, ki jo je daroval predsednik Nadškofijske karitas Maribor,  gospod Branko Maček, z ubranim petjem pa obogatili pevski cerkvenega pevskega zbora iz Korene. S svojimi prispevki in zahvalo so sodelovali tudi stanovalci.

Gospod Branko Maček je v homiliji poudaril, da nas v težkih trenutkih nas rešujejo molitev, potrpežljivost, upanje: »V težkih trenutkih, v žalosti in bolečini, ob žalitvah izberimo pot molitve, potrpežljivosti in upanja v Boga. Ne padimo v past nečimernosti. Ne pustimo se prelisičiti »nališpani lepoti nečimernosti«, temveč dopustimo, da v naše srce vstopa »veselje, ki je od Boga«, zahvaljujoč pri tem za zveličanje, ki nam ga daje. V lepih trenutkih pa se zahvaljujmo Bogu  -  saj v našem življenju najdemo tudi lepe trenutke - … saj se nam po preizkušnjah Gospod približa in nas reši – rešuje … Tu gre za lepe, pristne trenutke«.

V torek 5. marca je v domski jedilnici Doma sv. Lenarta slovesno somaševanje vodil grosupeljski župnik gospod Martin Golob, ki je v času epidemije poskrbel za veliko prenosov svetih maš po spletu, je pogost in zaželen sogovornik v številnih medijih ter oseba, ki s svojo prisrčnostjo in iskrenostjo povezuje in združuje.

S svojimi vrlinami in preprostostjo je navdušil tudi stanovalce, zaposlene in goste. Njegov nagovor je vključeval veliko primerov in situacij iz vsakdanjega življenja, hudomušnost in veselje do življenja sta še dodatno obogatila njegov nastop in razveselila udeležence. S petjem so sveto maši polepšali mladi pevci iz jakobske župnije.