Oratorij v Domu sv. Agate

V domu sv. Agate smo 5. julija za otroke zaposlenih in stanovalce doma pripravili oratorij oz. medgeneracijsko druženje. Manjkalo ni veselja, zabave, smeha in radosti.

V dopoldanskem delu so si otroci in stanovalci ogledali animirani film o Petru Klepcu, kateri je letošnja tema oratorija. Ob koncu filma je sledil pogovor in krajša predstavitev doma sv. Agate. Kasneje smo otroke in stanovalce razdelili v manjše skupine, saj so sledile igre po postajah. Vsaka skupina je morala pokazati znanje, domišljijo in natančnost. Na vsaki postaji so ob uspešno opravljeni nalogi prejeli košček slike našega doma. Vsi dobljeni koščki so na koncu sestavljali sliko z namigom, kjer je bil skriti zaklad.

Ob koncu iger smo nadaljevali druženje na vrtu- ob bansih in nepozabnih vodnih igrah. Otroci so oblekli kopalke in se prepustili vodnim izzivom. Nadobudni otroški kriki so razveselili stanovalce in jim pričarali čudovit dan.

Medgeneracijska druženja in lepe misli so pozitivni vidik današnjega časa. Za dodatne lepe spomine in misli je pomembno, da sta mladost in starost povezana z roko v roki.