Otvoritev likovne razstave skupine QUO VADIS DOMINE

V četrtek, 20. aprila popoldan se je v Domu Sv. Lenarta odvijala otvoritev likovne razstave skupine Quo vadis Domine, ki jo vodi Zlatko Prah, prof. lik. pedagogike iz Maribora.

V našem domu smo veseli in počaščeni, če dobimo priložnost in spoznamo ter stanovalcem, delavcem in obiskovalcem doma predstavimo likovno umetnost, kateri prostor odstopijo stene avle in hodnikov našega doma in nas razstavljena dela spremljajo skozi dneve nekega obdobja.

Tokrat so se nam predstavili likovniki: Zlatko Prah, Lana Šimenc,  Milena Pečar, Marjan Novak, Jasmina Padar, Suzana Zorko, Janez Kreševič, Bojana Senekovič Šauperl, Lidija Skaza, Irena Lenič, Dijana Krčmar, Ruža Hirschenhauser, Andrej Gobar in Naja Gracer.

Kulturni program sta obogatila še dva nastopajoča, gospa Anica Horvat, stanovalka Doma Sv. Lenarta, ki je prebrala svoje pesmi (izdala je 4 pesniške zbirke) in Anže Lavrenčič, učenec 3. razreda glasbene šole, ki je zaigral na harmoniko.

Ko je mentor gospod Zlatko Prah razmišljal o imenu skupine, v kateri nastajajo izjemno zanimiva dela, ga je vodila misel, da je ena človekovih glavnih nalog spoznavanje samega sebe (v prevodu pomeni ime skupine: Kam odhajaš, gospod).

Z risbami in slikami, ki nastajajo ob ponedeljkovih učnih srečanjih že nekaj let, se spoznavajo, prepoznavajo in odkrivajo vedno nove in čudovite globine duše. 
Slikanje in risanje ima tudi terapevtski učinek. Resno delo na sebi se izraža tudi skozi vedno bolj prečiščen likovni odtis človekove duše. V motivih in pri vsebini so zelo raznoliki, spoznavajo različne teme, jih obravnavajo individualno, kar pomeni, da vsak dela po motivu, ki ga najbolj pritegne izmed predlaganih vsebin. Pri določenih nalogah izberejo skupno temo in pri tem opazujejo raznolikost posameznikovega izraza.

Zahvalili smo se umetnikom in mentorju, da so nam zaupali na ogled svoja dela in delček svojega sveta. Zlatku Prahu, mentorju smo čestitali in mu zaželeli še veliko navdiha za ustvarjanje, poučevanje in vodenje navdušenih učencev, njim pa veliko uspeha in napredka ter še veliko zanimivih razstav.

Stanovalkam, stanovalcem, delavcem in obiskovalcem doma bodo slike v naslednjih dveh mesecih spremljevalke na vsakodnevnih poteh. Želimo jim veliko lepih vtisov in razmišljanj, ko se bodo ustavljali pri razstavljenih delih.