Otvoritev likovne razstave "Zlati prah"

21. junija, na prvi poletni dan in hkrati poletni solsticij smo v Domu sv. Lenarta pripravili otvoritev likovne razstave gospoda Zlatka Praha, profesorja likovne pedagogike, pod psevdonimom »Zlati prah«.

Gospod je zaposlen kot profesor na Srednji šoli za oblikovanje v Mariboru, Srednji zdravstveni in kozmetični šoli v Mariboru in Centru srednjih šol v Slovenj Gradcu, kjer poučuje umetnost in estetiko. Deluje kot mentor slikarskih delavnic za odrasle, organizator likovnih kolonij, nekaj let je bil kustos mestne galerije Riemer v Slovenskih Konjicah. Od leta 1997 je član ZDSLU in DLUM. S svojim slikarstvom se je uveljavil doma in v tujini. Živi in ustvarja v Mariboru.

 Je tudi mentor likovni skupini Quo vadis Domine, ki smo jo imeli priložnost spoznati na predhodni likovni razstavi, ki se je pri nas odvijala v aprilu letos in smo jo gostili 2 meseca.

 Kulturni program je obogatil učenec harmonike in klavirja David Lorenčič iz Voličine.

Zahvali in čestitkam umetniku za zaupanje svoje umetnosti na ogled v avli doma  je sledil ogled širokega in bogatega izbora likovnih del in druženje.

Stanovalkam, stanovalcem, delavcem in obiskovalcem doma bodo slike v poletnih mesecih spremljevalke na vsakodnevnih poteh. Želimo jim veliko lepih vtisov in razmišljanj, ko se bodo ustavljali pri razstavljenih delih.