Pevski zbor Doma Sv. Lenarta na pevski reviji

V sredo 3. oktobra 2018 je v organizaciji Doma starejših občanov Tezno v večnamenski športni dvorani v Hočah, potekala že 25. revija pevskih zborov stanovalcev in 20. revija pevskih zborov zaposlenih iz socialnovarstvenih zavodov Slovenije.

Prireditve se je udeležilo več kot 400 nastopajočih iz 21. zborov stanovalcev in 6. zborov zaposlenih iz vse Slovenije.

Med nastopajočimi smo bili tudi pevci pevskega zbora Doma Sv. Lenarta, ki ga vodi zborovodja Žan Jerenko. Predstavili smo se z dvema pesmima, in sicer Dajte mi zlatih strun in Venčkom slovenskih ljudskih.

Organizatorji  pevske revije so se izredno izkazali,  pričakali so nas z lepo urejeno dvorano, poskrbljeno je bilo za vse, tudi tiste z vozički in rolatorji. Pripravili so nam sendviče, kavo z rogljički, sokovi in vodo. Pripravljeno je bilo tudi okusno kosilo v DSO Tezno.

Program so nam obogatili z nastopom Pevskega zborčka otrok vrtca Hoče, s pozdravnimi nagovori podžupana mesta Maribora, go. Zdravka Luketiča, župana občine Hoče-Slivnice, Marka Soršaka in direktorice doma ostarelih Tezno, ge. Jasne Cajnko, vse skupaj pa je zaokrožila Plesna skupina zaposlenih DSO Tezno Žoga band z razgibanimi plesnimi vložki.

Pod „budnim ušesom“ žirije sta bila razglašena zmagovalna pevska zbora: Zbor zaposlenih iz DU Šmarje pri Jelšah in zbor stanovalcev iz DSO Tezno.

Skozi celi program, kakor tudi s skupno pesmijo „En hribček bom kupil“ na koncu prireditve, smo bili priča ubranemu večglasnemu petju, ki ga premore Slovenski narod. Veselje do druženja različnih generacij, spoznanje, da pesem povezuje in bogati, pa so prav gotovo navdih za še več tovrstnih prireditev.