Pustno rajanje v Domu sv. Lenarta in sv. Agate

Na pustni torek, 21. marca smo v Domu Sv. Lenarta in Domu sv. Agate za stanovalce v dopoldanskem času pripravili veselo pustovanje.

Veliko stanovalk in stanovalcev se je z veseljem in navdušenjem  udeležilo tega  dogodka. S pomočjo delavk  so si nadeli pustne oprave in se za ta dan  spremenili v druge osebe in podobe. Bili so pisana, vesela in zanimiva druščina.

Nekaj stanovalk Doma sv. Lenart se je odzvalo povabilu Vrtca Lenarta, da pridemo na njihovo ploščad, kjer so si pripravili rajanje. Otroci so jih lepo sprejeli, jim zapeli, potem pa so se vsi skupaj  odpravili na pustni sprevod v Dom sv. Lenart. Povabili smo še harmonikarja gospoda Mirana Vogrinca, ki je poskrbel, da smo skupaj zapeli in zaplesali. Prav tako ni na praznovanju manjkala ga Gizela Lenard, domska muzikantka, ki kljub svojim visokim letom še  vedno poskrbi, da izpod njenih spretnih prstov zazvenijo lepe melodije ob katerih radi zapojemo.

Tudi v Domu sv. Agate je bilo veselo in z muzikanti smo skupaj pomahali "zeleni" zimi v slovo ter si ob medsebojnem druženju izmenjevali veliko prigod, ki so se zgodile na pustni torek. Tudi v preteklih časih niso manjkali krofi, le snega je bilo za kakšen meter več, so povedali naši stanovalci.

Ob koncu je bilo potrebno pojesti še kakšen krof za moč, potem pa smo se za letos od pusta poslovili. Zime in snega nam tokrat ni bilo treba odganjati, saj se je letos kar sama potuhnila, mi pa veselo pričakujemo prebujanje v novo pomlad.