Radostno medgeneracijsko druženje

V Domu sv. Agate, ki deluje pod okriljem Doma Lenart je 15. julija potekalo poletno medgeneracijsko druženje.

Zares prisrčnega in radostnega srečanja se je udeležilo 17 otrok v starosti o d 4 -15 let. S seboj v službo so jih pripeljale njihove mame in očetje, babice, botre, tete in sosede. Živahna druščina se je najprej zbrala pri skupnem zajtrku, kjer je bila priložnost za medsebojno spoznavanje, nato pa so se podali na ogled Doma sv. Agate in okolice. Stanovalci so mladim obiskovalcem radodarno pokazali svoje sobe in pripomočke, ki jih uporabljajo in navezali so prve stike.

V dopoldanskem delu druženja so si otroci, stanovalci in zaposleni spremljevalci tega posebnega dne ogledali film o Kekcu, se po filmu pogovarjali o otroštvu nekoč in danes ter izdelali zapestnice in ogrlice prijateljstva. Bili so si enotni, da se lahko drug od drugega marsikaj naučimo in si medsebojno podarimo, se bogatimo. Modrost, radost, dobra volja se vedno lahko pretaka med ljudmi, kadar se sprejemamo v svojih posebnostih in razlikah.

Po kosilu so nadaljevali druženje na vrtu – ob bansih in nepozabnih vodnih igrah. Otroci so oblekli kopalke in se prepustili vodnim dogodivščinam. Prešerno vriskanje mokrih in veselih otrok, ki se je razlegalo okoli doma je razveseljevalo stanovalce, kot tudi vse, ki so otroke povabili v svojo službo. Seveda je bila taka »služba« bolj zabavna kot tista prava, ki jo opravljajo mame in očetje, babice, botre…

Ko so otroci ob zaključku »službenega dne« vprašali: »Kdaj spet lahko pridemo?« in ko so starostniki povedali: »Luštno je bilo, toliko veselja…« je kot na dlani, da je bila to dobra zamisel, ki bi jo veljalo gojiti tudi v prihodnjih poletjih ali pa tudi kdaj vmes.

Skratka mladost in starost z roko v roki za dodatne lepe spomine na naših poteh življena.