Romanje na Ptujsko Goro

V petek, 7. oktobra na praznik Rožnovenske Matere Božje smo se stanovalci in zaposleni iz doma svete Agate odpravili na romanje na Ptujsko Goro.

V velikem pričakovanju se je 13 stanovalcev in 3 zaposleni spremljevalci po zajtrku odpravilo na pot. Po poti smo se se veliko pogovarjali, obujali spomine na naša pretekla romanja in s pričakovanjem prispeli v cerkev na Ptujski Gori. Sprejel nas je pater Emil in nam predstavil znamenitosti v cerkvi. Ob koncu predstavitve nas je povabil, da se v mislih tudi mi postavimo pod Marijin plašč, da bi ji tako bili še bliže. Nadaljevali smo s sveto mašo, ki jo je daroval Marko Veršič, duhovnik pri Svetem Jakobu v Slovenskih Goricah. Med nagovorom je poudaril, da je Marija naša mama, ki nas kljub vsem našim napakam neprestano vabi pod svoj plašč. Ob koncu maše smo poromali okrog oltarja, se dotaknili milostne podobe in v srcu prosili za razne namene.

Potem smo se odpravili ven iz cerkve in občudovali razgled na Dravsko polje. Romanja pa ni brez okrepčila.... V veselem vzdušju smo v bližnji gostilni malo posedeli ob kavici in haloški gibanici. Seveda smo vmes tudi peli, se smejali, skratka, vzdušje je bilo zelo veselo. V veliki hvaležnosti za ta dan, smo se odpravili nazaj domov in navdušeno pripovedovali o vsem, kar se nam je to dopoldne lepega zgodilo.

Sklenili smo, da se v kratkem spet odpravimo na romanje v bližnje kraje.