Slava Bogu na višavah

"Ko stojiš ob jaslicah, Jezusu odpri srce. Če se v tebi ne rodi, potem je vse zaman, božiča ni in sreče ni." (Franc Juvan)

Na 4. adventno nedeljo popoldan je bila v Domu sv. Lenart božična "polnočnica", pri kateri se je zbralo veliko stanovalcev. Slovesno mašo je daroval upokojeni nadškof dr. Franc Kramberger, ki nas je povabil k razmišljanju, kako sprejemamo rojstvo Božjega Sina kot odrešenika, in tistega, ki nas vodi k Očetu. In kako lepo je, da imamo tudi mi Mater Marijo, ki je posrednica med nebom in zemljo. Med sv. mašo je po dolgem času spet pel domski zborček, sicer res v dosti manjši zasedbi kot pred korono, a vendar so s svojim petjem prijetno osvežili slovesnost. Vodi jih gospod Žan Jerenko, ki ima neverjetno potrpljenje z njimi in veliko željo, da bi jih bilo več. Ob koncu slovesnosti nas je nagovoril tudi sam direktor Doma, gospod Zlatko Gričnik, in nam želel predvsem veliko blagoslova, radosti in medsebojne pomoči, kar nam pomaga prenašati preizkušnje in lajša težke dneve.

Po maši smo ob izhodu vsi dobili božično zloženko s praznično duhovno vsebino, ki jo je pripravila stanovalka gospa Anica Horvat, kar se je tudi zgodilo prvič. Odslej bomo Oznanila dobivali vsak mesec. Po slovesni maši smo se zbrali v avli doma za blagoslov velikih jaslic in s tem blagoslov vseh jaslic ter božičnega obeležja v vseh nadstropjih in sobah. Skupaj z zborom smo zapeli še tisto lepo božično pesem Tam stoji pa hlevček.

Lep večer se je nadaljeval  v jedilnici, ob lepo okrašenih mizah, kjer je bila postrežena dobra božična večerja. 

Anica Horvat

batch_20231224_174228.jpgbatch_20231224_165553.jpgbatch_20231224_173937.jpgbatch_20231224_174218.jpg