Slovo od starega leta smo zaokrožili s prireditvam in novoletnim plesom v obeh domovih

Po mirno preživetih božičnih praznikih, ki jih večina ljudi preživi v krogu družine, pridejo na vrsto bolj živahni in veseljaški novoletni prazniki. Ne samo, da se s hvaležnostjo spominjamo vsega dobrega, delamo bilance za nazaj in načrtujemo prihodnost, tudi zabavamo se več, obiskujemo prireditve in se srečujemo s prijatelji.

V torek, 27. decembra smo v Domu Sv. Lenarta pripravili Novoletni ples. To je bil večer, ki smo ga ob koncu leta zaokrožili kot zaključek vseh prireditev Veselega decembra.

Stanovalci se  na tem dogodku družijo ob živi glasbi, slovesnih pogrinjkih in večerji. Nazdravijo in nekateri se tudi zavrtijo ob ritmih glasbe, za katero sta letos poskrbela glasbenika Dušan in Andreja.

To je dogodek, kjer se potrudimo, da se stanovalci počutijo čim bilj prijetno, sproščeno in lepo, da vsaj za kratek čas pozabijo na skrbi in težave, ki jih prinaša življenje in starost. K zdravici ob večerji pa sodijo tudi lepe želje in voščila za prihajajoče leto. Lepa voščila in zahvalo nam je posredoval tudi direktor Zlatko Gričnik.

Letos smo na ples pospremili veliko število stanovalcev in jim tako omogočili lep, prijeten dogodek, ki se ga bodo radi spominjali.

V Domu sv. Agate so nas v tednu po božiču, 28. decembra v okviru projekta Pisma za lepši dan obiskali prostovoljci Slovenske karitas z veliko škatlo pisanih pisemskih ovojnic s pismi, ki so jih pisali ljudje dobre volje širom po Sloveniji. Pisma so napisana z roko in vsebujejo mnogo lepih mislih, risbic in drobnih presenečenj. Prostovoljki sta prišli ravno »na pametvo«, tako v slovenskih goricah pravimo dnevu nedolžnih otrok ali tepežnemu dnevu. Stanovalka gospa Dorica nas je s šibo, ki si jo je pravočasno preskrbela s pomočjo sina »našeškala« in vsakemu povedala svojo sporočilo o namenu običajna, ki ga kljub starosti več kot 90 let še vedno ve na pamet.

Popoldne istega dne smo se s folklorniki in muzikanti iz Gornje Radgone zavrteli na novoletnem plesu. Ob plesu, petju in pogostitvi je čas kar zbežal.

Dan kasneje, 29. decembra so avlo Doma sv. Agate napolnili nežni zvoki citer na katere je zaigrala gospa Nada Svetina. Zbrani pa so prisluhnili črticam, ki jih je napisala in prebirala stanovalka gospa Inge Budja.

Tako smo lepo zaključili še eno skupno leto v domski skupnosti in nadejamo se dobrega začetka novega leta, novih priložnosti in izzivov.