Smaragdni jubilej duhovništva dr. Jožefa Smeja

Duhovniška pot škofa dr. Jožefa Smeja se je začela s posvečenjem 8. decembra 1944 v Sombotelu. Jubilej je obhajal v domski kapeli sv. Lenarta natanko 75 let po posvečenju, 8. decembra 2019.

Zahvalno mašo ob smaragdnem jubileju je daroval mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl ob somaševanju jubilanta, apostolskega nuncija in številnih škofov ter duhovnikov in povabljenih gostov. Gospod dr. Smej se je v prvi vrsti zahvalil Bogu za vso milost in darove s katerimi je prehodil vso to pot, nakar j z zahvalo nadaljeval s spominom na vse, ki smo mu in mu še stojijo ob strani. Posebej se je zahvalil tudi vsem sodelavkam in sodelavcem ter vodstvu doma za vso skrb in potrpežljivost, kot se je izrazil, v teh letih.

Tudi veliko sodelavk in sodelavcev se je pridružilo pripravam na počastitev tega jubileja, saj so to doživljali, kot se je izrazil direktor doma gospod Zlatko Gričnik, kot pripravo na "novo mašo".

Praznovanje po slovesni sv. maši se je nadaljevalo ob obloženi mizi za vse goste, povabljene, obiskovalce in uporabnike Doma sv. Lenart.

Spoštovani gospod škof Smej, kličemo Vam na mnoga leta. Hvala in Bog Vas blagoslovi.