Sveti večer v Domu sv. Lenarta

Božič je tradicionalni krščanski praznik, ki ga v katoliških in protestantskih državah praznujejo 25. decembra kot spomin na rojstvo Jezusa Kristusa.

Svetopisemska zgodba o  Jožefu in Mariji, ki sta se  odpravila v Betlehem v času, ko je bila Marija že visoko noseča, kjer  nista mogla dobiti prenočišča, zato sta se zatekla v hlev, nas nagovarja tudi danes. 

Božič smo na slovenskem tradicionalno praznovali v družinskem krogu. Nekaj tega vzdušja želimo v Domu sv. Lenarta pripraviti tudi stanovalcem in vsem obiskovalcem, ki z nami preživijo sveti večer. Ko so na sveti večer v družini postavili jaslice, je prišla na vrsto smrečica na katero so obesili domače piškote in bonbone. Ko je zazvonilo angelovo čaščenje, so pokadili in pokropili hišo, izbo in druga poslopja. Potem je sledila večerja, po so se odpravili k polnočnici.

Na sveti večer smo se stanovalci, svojci, zaposleni in drugi obiskovalci zbrali pri polnočnici v domski kapeli. Somaševali so duhovniki, ki bivajo v domu, prepeval je domski pevski zbor.

Po sv. maši je bil blagoslov jaslic v avli doma. Sledila je praznična večerja.