Tradicionalni piknik v Domu sv. Lenarta

Na pragu poletja v spomin na položitev temeljnega kamna za Dom sv. Lenarta pripravimo piknik na katerem se zberemo stanovalci, njihovi svojci in prijatelji ter zaposleni. Piknik smo tudi letos popestrili s kulturnim programom na katerem je nastopil domski pevski zbor, godba MOL Lenart in plesalci iz KD Delavec iz Lenarta. V avli se je s svojo ponudbo in programom prestavil Center za krepitev zdravja, ki deluje v okviru Zdravstvenega doma v Lenartu.

Zbrane je pozdravil in nagovoril direktor Zlatko Gričnik, ki je poudaril, da je tudi takšno druženje ena izmed priložnosti za ohranjanje in poglabljanje medsebojnih odnosov. Je vložek h graditvi domačnosti in sprejetosti, kljub različnostim, ki jih vsakdo ima. Za dosega tega ni potrebno veliko, potrebne so malenkosti, kot so nasmeh, prijazen pogled, prisrčen in iskren pozdrav, prijazna prošnja ali zahvala, vse to so drobci, ki gradijo veličino dneva in tako omogočajo, da postaja sleherni dan najlepši, kljub hudi "nevihti", ki se lahko občasno razbesni nad "glavami", ki skupaj bivajo, delajo in se družijo.

Stanovalci so ob pomoči in v organizaciji delovne terapevtke pripravili tombolo, kjer je prav vsaka srečka zadela. Večino dobitkov so stanovalci v okviru aktivnosti delovne terapije izdelali sami.

Druženje smo nadaljevali s plesom ob igranju  dua Capuccino. Domači, prijatelji, prijetna glasba, sproščeno druženje in dobra pogostitev so pričarali lepo poletno vzdušje in ustvarili lepe spomine.