»Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«
Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk naj bi nas spomnil, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na naših kmetijah, v kmetijskih in živilskih podjetjih in zadrugah, bolj sveža in okusnejša. Otroke, mladino in širšo javnost seznanjamo o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil, ki so pridelana oz. predelana v Sloveniji. Starejšim pa s tem dnem pričaramo spomine na dni ko so živeli doma in jedli domač kruh iz krušne peči in domače maslo. Želimo poudariti pomen kmetijstva in čebelarstva za predelavo hrane, ter njenem vplivu na okolje. Tradicionalen slovenski zajtrk je sestavljen iz mleka, masla, kruha, medu in jabolk ali drugega svežega ali suhega sadja. Kruh mora biti proizveden v Republiki Sloveniji, vsa druga živila pa morajo biti pridelana in predelana v Republiki Sloveniji.
Letos smo imeli v našem domu pravo pojedino »zajtrk, ki je šel za med«. Pravi kraljevski zajtrk je spremljal domač črn kruh iz krušne peči izpod rok kmetije Ploj iz Svete Trojice, domače maslo, pridelano na ekološki kmetiji Plohl iz Cerkvenjaka in cvetlični lokalni med čebelarstva Pislak Bali. Jabolka so pridelana na kmetiji Slanič, domače mleko, ki ga sicer uporabljamo tudi vse ostale dni v letu pa prihaja iz kmetije Kocbek iz Voličine.