Ulica lepih misli in citatov

Naša avla, ki par krat na leto oživi v preobleki na novo postavljenih likovnih del, ko pripravljamo razstave, še nekaj časa žal ne bo mogla gostiti tovrstnih dogodkov in razstavljavcev.

Zato smo se v domu odločili, da bomo sami preoblekli našo avlo in pripravili razstavo, ki bo na ogled vsem nam, stanovalcem in zaposlenim.

Tako smo v okviru delovne terapije in aktivnosti prostega časa uresničili idejo, da postavimo razstavo, na kateri so predstavljene misli in citati znanih osebnosti, poimenovali smo jo »Ulica lepih misli in citatov«.

Misli o raznih vidikih našega življenja so zbrane in postavljene v okvirje, ki so jih pomagali izdelati stanovalci. Zadovoljni z narejenim, smo razstavo postavili in sedaj premlevamo, prebiramo in komentiramo te »globoke« misli. Nova tema za pogovor, aktivnost, ki nas poveže in odvrne od manj prijetnih vsebin, ki jih doživljamo v tem času, v času koronavirusa. 

Kljub dolgotrajni popolni izolaciji se nismo predali malodušju, temveč vedno znova skupaj iščemo nove poti, možnosti in priložnosti, da naše misli preusmerjamo v pozitivno smer in tako iščemo vedno tisto lepo, dobro in plemenito, ki nam je velikokrat "skrito", ker gledamo zgolj z očmi in premalo s srcem. Veličina naših trenutkov, naših srečanj se skriva v majhnih pozornostih, ki jih delimo drug drugemu.