Večer božičnih pesmi v Domu sv. Lenarta

Adventni čas je za kristjane čas veselega pričakovanja Odrešenikovega rojstva in priprave na sam praznik. Skorajda ni človeka, ki se ga ne bi dotaknila božična zgodba, ki jo beremo pri vsaki božični maši.

Že ves mesec december smo priča prazničnemu vzdušju, ki se kaže v lepo okrašenih ulicah in mestih, koncertih in sejmih, gospodinje pečejo, pospravljajo, poštarji prenašajo praznična voščila, povsod pa vlada potrošniška mrzlica. S hvaležnostjo se oziramo nazaj po iztekajočem se letu in z upanjem zremo v prihodnost, iščemo dobre misli za najboljše želje za drage ljudi.

Pripravi na praznovanje prihajajočih božičnih praznikov smo se s praznično okrasitvijo in s koncertom pod naslovom Večer božičnih pesmi v izvedbi mešanega pevskega zbora iz župnije sv. Marjeta iz Pernice, pridružili tudi v Domu sv. Lenarta. Ubrano so se razlegale in odmevale bolj ali manj znane cerkvene božične pesmi… Vmes je na harmoniko zaigral tudi mladi harmonikar David Lorenčič iz Voličine. V našo družbo so prišli tudi slovensko goriški skavti z Betlehemsko lučko miru in spremljajočo poslanico.

V pisnem božičnem voščilu je zbrane nagovoril tudi direktor Zlatko Gričnik, v katerem je poudaril neizmerno moč preprostosti, iskrene ljubezni in čistega prijateljstva, za kar vedno znova potrebujemo pomoč in spodbudo drug drugega.

»Sreča je imeti drug drugega in naj se ta sreča veča v novem prihajajočem letu in naj bo Novo leto 2023 tudi polno zdravja. To Vam iz srca želim!«, je direktor zaključil svoje voščilo.

Ob koncu koncerta smo se na pogostitvi družili v dnevnem centru.