Veseli december 2023 v Domu sv. Lenart

V prazničnem mesecu decembru se je v domu Sv. Lenarta odvilo več aktivnosti kot običajne mesece. Poleg rednih mesečnih aktivnosti smo se pripravljali tudi na prihajajoče praznike.

Poleg rednih mesečnih aktivnosti so se tako odvili še:

- izdelovanje adventnih venčkov, voščilnic in krasitev skupnih prostorov in sobic stanovalcev v domu,
- obdarovanje in prihod sv. Miklavža,
- čajanke po nadstropjih,
- obiski lokalnih in okoliških ŽK, RK, DU,
- nastop mešane pevske skupine DU Sv. Trojica,
- peka piškotov na delovni terapiji,
- nastop CPZ Sveta Trojica,
- Božični koncert mešanega mladinskega zbora Biser,
- Božična polnočnica in blagoslov jaslic,
- novoletni ples z Dušanom in Tonjo

V začetku decembra smo izdelovali adventne venčke, ter okrasili dom, da je občutek praznikov in veselega adventnega pričakovanja začutiti med tem, ko se sprehodiš skozi skupne prostore v domu.

 Izdelovali smo voščilnice za Dom in stanovalce, da so stanovalci pisali svojim bližnjim, Dom pa svojim poslovnim partnerjem.

Voščilnice so stanovalci prejeli tudi od dijakov Tretje gimnazije, ki so nam jih osebno dostavili, nagovorili stanovalke in stanovalce in jim jih izročili.

Veliko voščilnic je letos spet prispelo preko projekta »Mala pozornost za veliko veselje«. (DEOS Notranje gorice).

Pred Božičem smo na delovni terapiji pekli piškote, da smo si pričarali nekaj domačnosti in se razvajali s prijetnimi vonjavami in okusi.

Na oddelkih smo pripravili čajanke, zaključna druženja in pogostitve. Stanovalce smo pogostili s kuhanim vinom, čajem, pecivom ter vročo čokolado. Predvajali smo praznično božično glasbo, in tudi zapeli ob ritmih in melodijah harmonike izpod spretnih prstov gospe Gizele Lenard.

Za božični večer je potekala polnočnica, kateri je sledila blagoslovitev jaslic v kapelici in avli doma. Potem pa slovesna večerja v lepo okrašeni jedilnici s prazničnimi pogrinjki.

Tudi na vseh glasbenih in pevskih nastopih so stanovalci zelo uživali in se jih razveselili, na koncu še zaplesali na novoletnem plesu.

 Pomembno je, da si vzamemo čas drug za drugega in da v tem decembrskem času stanovalcem olajšamo osamljenost in žalost ter pričaramo občutke bližine, razumevanja, naklonjenosti in si seveda zaželimo vse dobro za naslednje leto.