Življenje v Domu sv. Lenart

Življenje v Domu sv. Lenart se je prilagodilo novim razmeram, ki jih prinaša epidemija koronavirusa. Tukaj mislimo predvsem na omejitve osebnih stikov in nenehnega spodbujanja, da pazimo nase in na druge. Osebne stike s svojci so zamenjali komunikacijske poti, ki jih omogoča sodobna tehnologija (Skype, Viber, WhatsApp). Rokovanje smo zamenjali s pozdravi in dvigom rok, bližina sočloveka, kjer je le to mogoče je na razdalji 1,5 do 2 m. Kljub temu, da so obrazi nas zaposlenih "skriti" za maskami, pa je naše srce in so naše roke odkrite za vsakega deležnika tukaj v domu. Za slehernega stanovalca in zaposlenega. Skupaj bomo zmogli, saj smo domska skupnost, saj smo družina!

Kljub vsemu pa prejemamo veliko spodbude tudi od "zunaj" od svojcev in prijateljev naših stanovalk in stanovalcev. Nekaj svojcev naših stanovalk nam je že pomagalo z donacijo zaščitnih mask. Telekom Slovenije nam je s prenosnimi telefoni, ki smo jih dobili v uporabo, omogočil, da smo povezavo v "živo" s svojci naših stanovalk in stanovalcev dodatno "okrepili". 

Kljub temu, da življenje in delo v domu poteka prilagojeno pravilom, ki veljajo ob pojavu epidemije, pa stanovalci in zaposleni nismo izgubili upanje ali pa vero v boljše čase, ko bomo lahko ponovno drug ob drugem posedeli, se pogovarjali od blizu, se objeli, šli na sprehod s svojimi bližnjimi, dobili obiske...

Ta epidemije pokaže tudi pravo sliko sočloveka. Kljub temu, da smo si morali nadeti maske za zaščito svojega zdravja in zdravja drugega, pa so nekateri v teh težkih časih odstranili "maske" svojega odnosa do skupnosti, do dela, do bližnjega, do države... Sedaj ni čas za egoizem in gledanje le nase, temveč je čas, da skupaj premagujemo izziv, ki se imenuje koronavirus in vse kar le ta prinaša za seboj.

Mi v Domu sv. Lenart verjamemo, da nam bo uspelo. Le skupaj bomo premagali to težavo in trdno verjamemo, da nas ta preizkušnja ne bo oddaljila drug od drugega, temveč nas bo še bolj povezala, kljub temu, da moramo v tem času biti "oddaljeni" drug od drugega.