Pustno razpoloženje v Domu sv. Lenart

Na pustni torek, 16. februarja smo v Domu Sv. Lenarta za stanovalke in stanovalce v dopoldanskem času pripravili prilagojeno pustovanje.

Stanovalke in stanovalci so se ločeno po nadstropjih povezali v manjših skupinah. Obujali smo spomine, kako smo vsa prejšnja leta preživljali pustni čas in kako bi ga radi v bodoče še kdaj.

Letos smo zaradi razmer povezanih z epidemijo ta dogodek  izvedli kot gibalno skupino, na kateri smo ob glasbi sede zaplesali. Večina si je tudi nadela nekaj "dodatkov" od različnih pustnih oprav. Zaigrala nam je stanovalka gospa Gizela Lenard na svojo harmoniko, nekaj glasbenih želja pa smo izpolnili s pomočjo tehnologije, seveda brez prepevanja tudi ni šlo.

Bili smo veseli, da smo se lahko tako dobili in se družili ter potrdili, kako pomembno je, da lahko delimo bližino drug drugega, se podpiramo, povežemo in tako lažje premagujemo slabo razpoloženje in stiske, ki se občasno pojavljajo v teh drugačnih časih.

Skupaj zmoremo in to vodilo nas navdaja z upanjem, da bomo izšli iz te epidemije še bolj povezani in s spoštovanjem do "biti" bližnji drugemu.