VSESLOVENSKI PROJEKT »POJMO S SRCI«

23.aprila se je odvijal vseslovenski projekt »Pojmo s srci«, med 10. in 11.uro.

Na dogodek, ki se je odvijal na igrišču, parkirišču in zelenicah Vrtca Lenart se je odpravilo 12 stanovalk in stanovalcev ter 5 spremljevalk. Na dogodku smo skupaj z otroci in vzgojiteljicami vrtca, uporabniki VDC Mravlja in drugimi sodelujočimi odpeli 3 slovenske pesmi. Prepevanje smo seveda nadaljevali še ob vrnitvi nazaj, na dvorišču doma Sv. Lenarta, kjer je zazvenela tudi harmonika ge Lenard.

Prepevanje  domačih pesmi utrjuje našo identiteto in ohranja kulturno dediščino. Priča tudi o tem, kako tudi skozi glasbo, petje vidimo, da smo ljudje družbena in družabna bitja, ki potrebujemo pripadnost, povezanost, sodelovanje in bližino.

Ker smo že utrujeni od vseh ukrepov, se že res močno kaže, kako si želimo vsega tega nazaj, in tudi tiste stare sproščenosti in  vedrine. To so vrednote, ki nam življenje naredijo lepše in bogatejše.

Petje je tudi zdravilno, terapevtsko, dobro deluje na telesno, duševno in psihično zdravje in počutje,  napolni nas z optimizmom in pozitivno naravna. Tudi pri nas v domu radi zapojemo.

Z Vrtcem Lenart od same prisotnosti v kraju, 13 let,  gojimo uspešno tradicijo sodelovanja in medgeneracijskega povezovanja.

Veseli nas, da so nas iz Vrtca Lenart povabili in sprejeli k sodelovanju in smo se tako skozi skupno petje povezali in pokazali, da mislimo drug na drugega in kako pomembni smo drug drugemu.

In da že komaj čakamo, da se bomo lahko spet obiskovali, se družili in prepevali.