Pozdrav poletju

Letos smo na toplejše vreme kar dolgo čakali. Zaradi epidemije coronavirusa in vseh povezanih ukrepov v zvezi s tem, se nam je ta "čakalni" čas podaljšal. Pa vendarle smo dočakali toplo vreme in verjamemo, da bomo tudi kmalu dočakali težko pričakovano sprostitev ukrepov, ki nam zadnjih petnajst mesecev krojijo ritem in način življenja. Nismo pustili, da bi epidemija v nas zarezala tako, da ne bi bili drug drugemu bližnji. Res ne. Skupaj smo in še bomo hodili skozi to preizkušnjo. Stanovalci, svojci in zaposleni, kot družina v kateri ni prostora za sebičnost in sovražnost. Ta epidemija nas ne sme oškodovati na področju medsebojnega sobivanja, sodelovanja in spoštovanja. Ni lahko, toda lažje je, če skupaj premagujemo preizkušnje, ki so nam položene na pot življenja.

Sončni žarki po dolgem času so nekaj izjemnega in lepega. Toplejše in suho vreme nam vsestransko prija. Lahko se odpravimo o opravkih v mesto in na sprehod do mestnega parka. Zopet lahko posedamo na klopcah pred domom, na balkonih. Radi lovimo sončne žarke in negujemo prijateljstva. Več se lahko družimo in pogovarjamo, si izmenjujemo informacije. Neskončno se veselimo obiskov in pogrešamo nastope, prireditve in razna druženja.

Zato radi gremo lovit sončne žarke in na svež zrak negovat prijateljstva. Uredili smo tudi zeliščne in visoke grede ter zasadili balkonsko cvetje.

V sredo, 9. junija, smo po dolgem času prisluhnili pevkam ljudskih pesmi, ki so nam zapele na dvorišču pred glavnim vhodom. Športni navdušenci pa so z balkonov spremljali ter z vriski in mahanjem pozdravili udeležence »Tour of Slovenia«.

Veselimo se že vsakoletnega sprehoda skozi naše mesto in žar piknika. Stanovalci so rekli: »Ko bo konec epidemije, naj da direktor za kišto pira. Mi pa pridemo na čago!«